maandag 25 augustus 2014

Weer terug uit "Down Under"!

Hoi allemaal,

Het is een tijdje rustig op mijn blog geweest, wel wat berichtjes ingepland.

Wij zijn 5 weken op vakantie geweest naar Australië!!
Misschien kunnen sommige het nog herinneren dat mijn zoon in april is vertrokken voor een stage van 5 maanden in Australië.
Dit was natuurlijk een prachtige kans om hem op te zoeken en het te combineren met een vakantie daar.
Dus zijn wij, met z'n drieën 14 juli vertrokken naar "Down Under"! Voor Chantal de eerste keer in het vliegtuig en gelijk een hele grote reis. Wij zijn 28 uur onderweg geweest maar dat was het waard.

We zijn naar Cairns gevlogen en daar met een auto naar Ronald gereden die in het Daintree regenwoud onderzoek doet naar vleermuizen. Een 3 uur duurde rit naar een afgelegen maar schitterende regenwoud! Hij verblijft daar in een onderzoeksstation gelegen in het plaatsje Cape Tribulation. Ronald is met ons meegedaan naar Cairns om samen vakantie te vieren. Even naar de bewoonde wereld! Na een weekje hebben wij hem weer terug gebracht. De huurauto omgeruild voor een camper en zijn we met z'n drieën verder gereisd naar het zuiden. Langs de kust, in Brisbane een paar dagen bij familie en dan verder door naar Sydney, geweldige stad. Veel gezien, gedaan en kilometers gereden.
Een schitterend en mooi land, jammer dat het zover weg ligt.........................................

Een greep uit de vele foto's, Fraser Island, Koala, Glass Hous Mountains, Sydney Opera house, Fig Tree, Byron Bay, Lorikeet Feeding


Volgende week zaterdag komt Ronald ook weer terug van zijn stage, een hele ervaring rijker. Zal wel wennen zijn om weer achter de schoolbanken te zitten, maar hij is weer blij om naar huis te gaan. 5 maanden in een afgelegen regenwoud is toch wel lang en voor moeders ook!

Afgelopen week nog wat van de vakantie thuis genoten, jammer dat het weer wat minder was. Vandaag  de eerste werkdag en morgen begint voor Chantal de school weer.

Bedankt voor jullie bezoekjes tijdens mijn afwezigheid. Deze week pak ik het bloggen weer op en kom ik weer langs.

Groetjes,
Marijke23 opmerkingen:

Jolanda Cuper zei

Wow geweldig geniet nog even lekker na!

Irene zei

GAAAAAAAAAAAAAAAF!!
Wilde gisteren al vragen wanneer je zoon weer terug kwam maar met deze post zijn alle vragen meer dan beantwoord, super Marijke.
Wij vonden het er ook fantastisch. Zei al tegen Ben "als ik ooit in een buitenland zou moeten/willen wonen.........." maar wonderlijk ben en blijf je toch echt Hollands en is het Oost West Thuis Best (hoewel ik Engeland nu ook wel heeeel erg ben gaan waarderen) ik droom dus gewoon lekker door hihi!
Geniet er van als jullie straks weer compleet zijn!!

xx Irene

Cornelie zei

Wauw wat een gave reis! Helemaal te gek! Wij (Tim en ik) zijn aan het sparen voor een rondreis door Amerika. Tim zei laatst al; We zitten al in A'dam mam, hihi
Ooit gaan we...

Gerdine zei

Geweldig! Wat gaaf dat jullie daar konden reizen! Mooie foto's ook. Leuk dat je dit wilde delen!

Kaartenkraam zei

Wat zal dat een geweldige ervaring zijn geweest, je foto's zijn prachtig!
Ik kan me voorstellen dat je blij bent dat je zoon weer terugkomt ;-) Iets om naar uit te kijken!

groetjes van Ank

Margot zei

Wat een prachtige vakantiebestemming!

Els zei

Super zeg dat je zo lang op vakantie was en hebben genoten.
Wat ook een pracht foto's, om jaloers op te worden.
Erg fijn dat je zoon ook weer snel naar huis komt en zal zeker voor hem wennen zijn om weer in de schoolbanken plaats te moeten nemen.
Geniet nog lekker na en groetjes, Els

Diny zei

Wauw...Marijke....k las net je verhaal....het was of ik het vertelde....wat gaaf he!
Het is daar zo ontzettend mooi en wat leuk dat jullie zoon ook samen met jullie nog en week is meegegaan. En rondtrekken met de camper is ontzettend leuk....je ziet zoveel meer als je het op die manier doet.
Dan zijn vijf weken ook weer snel voorbij he....maar wat leuk dat jullie het ook hebben gedaan. Wij hebben het jaren geleden zo in Nieuw-Zeeland ook gedaan toen onze dochter daar was voor een jaar....het was ook geweldig.
Geniet nog maar lekker na van alles en je moet maar denken....dit nemen ze me mooi niet meer af....daar kun je weer een tijdje op teren zoals wij dat zeggen. Fijn dat je je verhaal met ons wilde delen.

Lieve groetjes van, Diny

Miranda Mols zei

Ik ben gezond jaloers. Ooit gaan wij ook. Wij willen de Zoo van Steve Irwin in het echt zien. Wat een ervaring! Wat een reis! Jullie hebben zonder meer genoten zo te zien.

Marijke zei

Ik kan me voorstellen dat dit een hele ervaring was. Geweldig, wie wil daar nu niet eens een kijkje nemen.Mooie foto's, ziet er allemaal prachtig uit.Wie weet winnen we nog eens en prijs???
Groetjes Marijke.

Je@net zei

Wat een geweldige ervaring, Marijke. Prachtige foto's ook.

Ans Gilbert zei

Hoi Marijke,
Prachtige foto's van een prachtig land, heerlijk om daar op vakantie te gaan en dan ook nog je zoon te zien, die nu ook weer lekker thuis komt,helaas begint het gewone leven nu weer ..voor iedereen..
lieve groetjes Ans

Anke zei

Gaaaaaf! Staat ook nog op ons lijstje haha. prachtige foto's ook.
liefs Anke

Miranda zei

Dat klinkt als een geweldige trip, mooi dat die gelegenheid zich zo 'voordeed' door de stage van jullie zoon. Jammer dat het hier zo slecht weer was, maar ach... des te mooier was je vakantie dan. ;-) Succes weer met 't gewone leventje!

Maia zei

Jeeee ik was ver achter met bloggen maar val hier meteen met m'n neus in de boter!
Wat een heerlijke vakantie hebben jullie gehad!
Prachtig de foto's van zoveel verschillende mooie dingen, knap gevangen in 1 collage!
Heel fijn voor jullie dat de zoon gewoon weer terug komt binnenkort.
Wat zal hij weer aan het andere weer moeten wennen!
Geniet er van!
Wij zijn vandaag ook weer begonnen, gelukkig was het niet opeens 25 graden, zou zuur zijn na drie weken regen toch.
Wel heerlijk freubelweer!
Fijne week
Lieve groet Maia

Aartje zei

Wat een prachtige reis hebben jullie gemaakt. De foto's zien er prachtig uit. Welkom terug, ik hoop dat we binnenkort weer mooie creaties zien van jullie.
Groeten, Aartje
P.s. Fijn dat je zoon ook weer snel terugkomt, altijd fijn om de kuikens weer dichtbij te hebben.

Marjan Küppers zei

Oh, wat geweldig zeg! Ja, zo'n kans om erheen te gaan laat je niet liggen en wat een fantastisch land is het. Alleen de vliegreis....daar zou ik erg tegenop zien.
Fijn dat zoonlief het leuk heeft gehad daar, maar ook dat hij weer naar huis komt.

Henriët zei

Ik kan me voorstellen dat dat genieten was! De foto's zien er super uit. Dat zijn mooie herinneringen voor nu en later.
Groetjes van Henriët

Carolina zei

wat een mooie ervaring zal dat geweest zijn, en natuurlijk om je zoon weer ff vast te houden, heerlijk nog even nagenieten met de prachtige foto's!

Yvonne van Bruggen zei

Welkom thuis!! Mooie foto's en wat zal het fijn geweest zijn om daar weer even met z'n allen bij elkaar te kunnen zijn.. Ik heb er 2x 5 weken naar toe mogen gaan en als ik de foto's zie, krijg ik heimwee.. Het is er echt geweldig!
Geniet nog lekker na!!
Groetjes, Yvonne

Tinie zei

Wat een mooie vakantie en een prachtige foto's laat je ons zien! Helemaal geweldig om dat te mogen meemaken!
Welkom thuis!
Groetjes Tinie

Ellen zei

Wat zullen jullie genoten hebben van jullie reis naar Australië! En wat gaaf dat jullie ook nog een week met z'n vieren vakantie hebben kunnen vieren. Geweldig, mooie foto's ook. Maar vast ook weer lekker dat je zoon bijna weer naar huis komt. Die vijf maanden gaan best snel om (weet ik uit ervaring), maar hij zat toch wel heel ver weg!
Groetjes, Ellen

Aletta zei

Wat een super gave vakantie zeg!
Groetjes Aletta